Oldalak

2012. június 4., hétfő

Wellington nyáriasítva eperszezonra – Szega verseny

Arra gondoltam, hogy egy szerintem őszi receptet nyáriasítanék! Ez a Wellington bélszín! Úgy történt a dolog, hogy vendégségbe mentünk, ahova egyszer Wellington bélszínt vittem. Pont megfelelő rá az ilyen jellegű történet, mert 10 percre laknak tőlünk, így ha indulás előtt veszem ki a sütőből, amire odaérünk, éppen jó lesz. Na…erre most elég egyértelműen utaltak rá, hogy „milyen finom is volt az a Wellington”! Nem akartam mondani, hogy most? Gombás cuccot? Erre szegényeknek ezt találtam ki: A gombapüré helyett friss epercsatni került bele, a bélszín helyett, pedig egy könnyű csirkemell! Ez lett a nyári verziója! Szerintem így még a melegebb napokon is meg lehet enni egy saláta mellé, akár még hidegen is! Még mindig a Szega verseny keretében született ez a recept, de most már ez az utolsó, és nem megyek az agyatokra többet, evvel a versennyel.

gasztroblog, Wellington nyáriasítva eperszezonra, recept, csirkemell, bazsalikon, aszalt paradicsom, leveles tészta, eper


Wellington nyáriasítva eperszezonra

Hozzávalók:

-          450 g friss eper apró darabokra vágva
-          3 teáskanál EPRES BALZSAMECETKRÉM
-          2 db aszalt paradicsom
-          1 nagy csokor friss bazsalikom
-          1 csirkemell
-          2 evőkanál DIÓ OLAJ
-          só, bors
-          2db 275 g leveles tészta (persze a házi a legfinomabb)
-          2 tojás sárgája (kenéshez)
-          4 teáskanál KARAMELLIZÁT HAGYMA CHUTNEY

Elkészítés:

  1. Az epret a balzsamecetkrémmel addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű szószt nem kapunk (fontos, hogy sűrű legyen, hogy ne áztassa majd át a tésztát), ekkor hozzákeverjük az apró darabokra vágott aszalt paradicsomot is.
  2. A csirkemellet két darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalukat elősütjük (nem kell teljesen átsütni, csak, hogy egy kis aranybarna színt kapjon a külseje).
  3. A két darab leveles tésztát kiterítjük, ráhelyezzük a bazsalikomlevelek felét oda, ahova, majd a csirkemellet helyezzük (próbáljuk meg egyenletesen elosztani, mert ez megakadályozza azt is, hogy a tészta átázzon a fűszeres eperlekvárunktól), rájuk kanalazzuk az eperszósz felét, ekkor helyezzük rá a csirkemelleket, megkenjük a maradék eperlekvárral és befedjük a maradék bazsalikomlevéllel. A levestésztákat a tojássárgájával megkenjük a szélén, majd becsomagoljuk a csirkemelleket. A tetejét megkenjük a maradék sárgájával, és sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve várjunk pár percet a felvágásával. Karamellizált hagyma csatnival tálaljuk.

Az igazság az, hogy megették, és megrendelték a halas verziót…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése