Oldalak

2012. augusztus 5., vasárnap

Balaton és a Gasztro 2


Balatonon nyaraltunk még egy picit…

Múltkori egy napos betegség miatti csúszásunkat a szállásadó egy ingyen éjszakával honorálta! Jó fej, nem? Most szerencsére még az idő is nekünk kedvezett! Sok strand, lángos…, de azért egy kis jégeső is belefért! Na, de enni azért kell!

…na és ahol ettünk!

  1. Kővirág étterem – Köveskál
Itt ért minket a szőlőszem nagyságú jégeső! Mivel asztalt nem foglaltunk, ezért csak kint tudtak leültetni (persze ekkor még nem esett), de figyelmeztettek, hogyha eső lesz, nem férünk be! A jégeső láttán azért megesett a szívük! Az enyém meg úgy dobogott bent 2 nagy mozgásúigényű kisgyerekkel, az emberekkel és törékeny tárgyakkal zsúfolásig tele kis helyiségben. De tiszta szerencse, hogy így alakult, mert a túrógombócuk egyébként kimaradt volna. Azért pedig nagy kár lett volna!
Összességében, az étterem hangulata szuper, az ételek mennyeiek, csodás dizájnnal, új felfogásban, kis étlappal, tele napi ajánlatokkal, szezonális zöldségekkel. Nem reklámozzák magukat táblákkal, mégis vacsorázni vágyókat kellett visszautasítaniuk, annyira tele voltak! Ezért külön köszönet a vacsoráért!

Gyerekmenü
Napi ajánlat - Grillezett kecskesajt, polenta, céklasaláta
Állandó étlapon - füstölt pisztráng, salátával
Az isteni túrógombóc saját készítésű baracklekvárjukkal
Több ilyen táblára fér el a napi ajánlat





  1. Koczor Pincészet – Balatonfüred
Hegy oldalában lévő kis pincészet, csodás kilátással a Balatonra és a Tihanyi félszigetre. Kutya az asztal alatt, szőlő az étterem mellett hangulat! Inkább borairól híres, de ételeiket is nagy szívvel állítják össze, és a hagyományos vonalon kiválóak is.

Túrós csusza
Tarja tócsniban





  1. Katica pékség és kávéház - Balatonkenese
Korrekt pékség, jó árakkal! Én inkább a pozsonyi kiflit és a meggyes burek-jeit ajánlanám! Azok kiválóak!

pozsonyi diós kifli






3 megjegyzés:

  1. Mennyi jó helyen voltatok! A Kővirágot ismerjük, évente egyszer látogatjuk:) Nagyon szeretjük! Nagyon jó hangulatosak a képek!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg szuper egy hely! Jó nyarat még Nektek is!

    VálaszTörlés
  3. Óóóóó, a Kővirág az egyik kedvenc helyem! Hihetetlen hangulatosra minden részlete :)

    VálaszTörlés