Oldalak

2013. március 4., hétfő

Csípős sörös babkrém, az antisaláta


Csípős sörös babkrém



A múltkori light-os saláta után valami igazi férfiasat szerettem volna készíteni! Sör, bab, tortillachpis…kell ennél több az erősebb nemnek? És a recept se rossz: mindent botmixer és kész! Azt hiszem ilyenkor focit kell nézni?!
…pszt, és jön a tavasz!
 

Csípős sörös babkrém


Csípős sörös babkrém

Hozzávalók:

Sörös babkrémhez:

-          400 g csicseriborsó (konzerv)
-          400 g bab (konzerv)
-          3 paradicsom (magozott, hámozott)
-          3 szál újhagyma fehér része
-          2 dl barnasör
-          1 gerezd fokhagyma (lereszelve)
-          1 teáskanál tabasco szósz (igazából ízlés szerint)
-          Ízlés szerinti chili
-          Kevés koriander
-         
-          Szükség esetén kevés olívaolaj

Tortillachipshez:

-          8 lap tortilla
-          Kevés olívaolaj


Elkészítés:

  1. A barnasört egy fél percig forraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk a többi hozzávalóval.
  2. A tortillalapokat háromszögekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olívaolajjal, és forró sütőben, sütőpapíron ropogósra sütjük.

Csípős sörös babkrém






Csípős sörös babkrém






Csípős sörös babkrém

2 megjegyzés:

  1. Esküszöm, csípős sörös babakrémet olvastam... :-))) Képzelheted, hogy kerekedett a szemem. :-) Na, de babkrémként mindjárt más, nem hogy más, tök jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó! Azért csípős babakrémet ígérem, nem csinálok!

      Törlés